Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Informativni članak10. listopada 2023.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Povjerenik Sinkevičius u Sloveniji i Hrvatskoj na temu otpadnih voda, kvalitete zraka i ambalaže

Povjerenik Sinkevičius danas će posjetiti Ljubljanu gdje će se sastati s predsjednicom  Slovenije Natašom Pirc Musar, ministrom okoliša, klime i energetike Bojanom Kumerom te zastupnicima slovenskog parlamenta.

Sinkevičius

Povjerenik Virginijus Sinkevičius danas i sutra boravi u službenom posjetu Sloveniji i Hrvatskoj na temu europskog zelenog plana i provedbe okolišnog zakonodavstva u ove dvije države članice.

 

Povjerenik Sinkevičius danas će posjetiti Ljubljanu gdje će se sastati s predsjednicom  Slovenije Natašom Pirc Musar, ministrom okoliša, klime i energetike Bojanom Kumerom te zastupnicima slovenskog parlamenta. Na sastancima će se  raspravljati o zakonodavstvu u području okoliša, uključujući pročišćavanje komunalnih otpadnih voda, kvalitete zraka, ambalaži i ambalažnom otpadu, tlu i šumama. Povjerenik će s kolegama razgovarati i o tome kako se Slovenija suočava s posljedicama poplava koje su pogodile zemlju u kolovozu 2023.

 

Povjerenik Sinkevičius sutra će nastaviti svoje aktivnosti u Zagrebu kako bi sudjelovao na sastancima s predsjednikom hrvatske Vlade Andrejem Plenkovićem, ministricom poljoprivrede Marijom Vučković, ministrom gospodarstva i održivog razvoja Davorom Filipovićem kao i zastupnicama i zastupnicima  u Hrvatskom saboru.

 

Povjerenik će održati i uvodni govor na otvaranju Međunarodne donatorske konferencije o humanitarnom razminiranju u Ukrajini.

 

Dodatne informacije o djelokrugu rada povjerenika nalaze se ovdje.

Pojedinosti

Datum objave
10. listopada 2023.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj