Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak9. studenoga 2020.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Povjerenik Reynders otvorio Međunarodni tjedan sigurnosti proizvoda 2020.

Povjerenik Reynders danas je otvorio Međunarodni tjedan sigurnosti proizvoda 2020., tijekom kojeg će dvije internetske trgovine, Bol.com i eMAG, službeno potpisati obvezivanje na sigurnost proizvoda. Preuzimanjem obveze ta se poduzeća obvezuju na...

Povjerenik Reynders otvorio Međunarodni tjedan sigurnosti proizvoda 2020.

Povjerenik za pravosuđe Didier Reynders izjavio je: Zbog krize uzrokovane koronavirusom kupovina na internetu porasla je, a time i internetske prijevare. Ne možemo samo pasivno promatrati dok prevaranti iskorištavaju ranjivost potrošača. Možemo zaštititi potrošače u EU-u i osigurati sigurnost proizvoda samo uz pomoć internetskih trgovaca. Zadovoljstvo mi je poželjeti dobrodošlicu trgovinama Bol.com i eMAG kao potpisnicama obveze o sigurnosti proizvoda i potičem druge internetske trgovine da slijede njihov primjer. Moramo nastaviti ulagati napore u poboljšanje sigurnosti potrošača na internetu, kao i izvan njega.

Bol.com i eMAG pridružili su se sedam drugih velikih internetskih trgovina, Alibaba (AliExpress), Allegro, Amazon, Cdiscount, eBay, Rakuten France i Wish.com, koje su se već obvezali na brže uklanjanje opasnih proizvoda. Poduzeća će kupcima olakšati obavješćivanje o opasnim proizvodima i njihovo uklanjanje u roku od dva radna dana nakon obavijesti nadležnih tijela država članica EU-a.

Međunarodni tjedan sigurnosti proizvoda 2020. okupit će sudionike iz cijelog svijeta na virtualnoj konferenciji kako bi raspravljali o tome kako povećati sigurnost proizvoda na svjetskoj razini. Ovogodišnje događanje bit će usmjereno na sigurnost proizvoda tijekom krize uzrokovane bolešću COVID-19 te na poboljšanje sljedivosti i opoziva opasnih proizvoda.

Više informacija o Međunarodnom tjednu sigurnosti proizvoda dostupno je na internetu, a konferencija će, zajedno s govorom povjerenika Reyndersa, biti dostupna na EbS-u. Komisija će kasnije ovog tjedna predstaviti i novu strategiju za potrošače u kojoj će utvrditi prioritete i mjere u pogledu politike zaštite potrošača u budućnosti.

Pojedinosti

Datum objave
9. studenoga 2020.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj