Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Informativni članak13. srpnja 2023.Predstavništvo u Hrvatskoj

Povjerenik Didier Reynders u SAD-u na sastancima s čelnicima tehnološkog sektora i američkim dužnosnicima

U kontekstu nedavnog donošenja Okvira EU-a i SAD-a za zaštitu podataka, povjerenik za pravosuđe Didier Reynders posjetitće SAD na trodnevnom službenom putovanju, San Francisco od 13. srpnja do 14. srpnja i Washington 17. srpnja.

Povjerenik Didier Reynders u SAD-u na sastancima s čelnicima tehnološkog sektora i američkim dužnosnicima

Tijekom tog posjeta povjerenik Reynders sastat će se s kolegama iz Vlade SAD-a, visokim dužnosnicima i čelnicima industrije kako bi raspravljali o radu EU-a na zaštiti podataka, sigurnosti i odgovornosti u području umjetne inteligencije, zaštiti potrošača i drugim temama.

U četvrtak, 13. srpnja u San Franciscu povjerenik Reynders sastat će se s predstavnicima WAYMO-a, uključujući probnu vožnju njihovih autonomnih vozila. Zatim će sudjelovati na sastancima s glavnim izvršnim direktorom Mozille Mitchellom Bakerom.

U petak 14. srpnja ujutro posjetit će Oakland kako bi se susreo s Aškanom Soltanijem, izvršnim direktorom Kalifornijske agencije za zaštitu podataka (CPPA). Poslijepodne će sudjelovati u okruglom stolu na Sveučilištu Stanford o okviru EU-a i SAD-a za umjetnu inteligenciju, zaštitu podataka i borbu protiv govora mržnje.

Povjerenik će se zatim sastati s upravnim odborom Googlea prije sudjelovanja na okruglom stolu Ekonomskog vijeća zaljeva (BAEC) kasnije tog poslijepodneva.

U ponedjeljak 17. srpnja u Washingtonu povjerenik Reynders pokrenut će neformalni dijalog potrošača EU-a i SAD-a s Uredom za financijsku zaštitu potrošača (CFPB) nakon sastanka s direktorom CFPB-a Rohitom Chopraom. Zatim će se sastati s državnim odvjetnikom SAD-a Merrickom Garlandom i ministricom trgovine SAD-a Ginom Raimondo kako bi razmotrili nedavni razvoj događaja u vezi s okvirom EU-a i SAD-a za zaštitu podataka, uključujući nedavnu odluku EU-a o primjerenosti.

 

 

Pojedinosti

Datum objave
13. srpnja 2023.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj