Glavni sadržaj
Logotip Europske komisije
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak25. listopada 2023.Predstavništvo u Hrvatskoj

Povjerenici Reynders i Johansson na ministarskom forumu EU-a i zapadnog Balkana o pravosuđu i unutarnjim poslovima 26. i 27. listopada 2023.

Prvi dio sastanka bit će usmjeren na vladavinu prava i reforme pravosuđa, tijekom kojega će ministri razmijeniti mišljenja o načinima jačanja povjerenja javnosti u pravosuđe. 

Ylva Johansson Didier Reynders

Povjerenica za unutarnje poslove Ylva Johansson sutra će sudjelovatina ministarskom forumu EU-a i zapadnog Balkana o pravosuđu i unutarnjim poslovima u Skopju u Republici Sjevernoj Makedoniji.  Povjerenica i ministri/predstavnici sa zapadnog Balkana raspravljat će o napretku postignutom u provedbi Zajedničkog akcijskog plana za borbu protiv terorizma na zapadnom Balkanu iz 2018., kao i budućim mjerama. Ministri i ministrice raspravljat će i o borbi protiv utjecaja droga na društvo, upravljanju migracijama i azilom, borbi protiv krijumčarenja migranata i trgovanja ljudima na granicama regije.

 

Povjerenik za pravosuđe Didier Reynders u petak će sudjelovati na sastanku ministara pravosuđa iz EU-a i zapadnog Balkana. Prvi dio sastanka bit će usmjeren na vladavinu prava i reforme pravosuđa, tijekom kojega će ministri razmijeniti mišljenja o načinima jačanja povjerenja javnosti u pravosuđe. 

Drugi dio bit će posvećen raspravi o ruskom agresivnom ratu protiv Ukrajine, kao i aktualnim naporima za poboljšanje koordinacije u istragama i kaznenom progonu ruskih zločina. Povjerenik Reynders izvijestit će ministre i ministrice o provedbi mjera ograničavanja protiv Rusije, među ostalim o radu skupine za zamrzavanje i privremeno oduzimanje.

Pojedinosti

Datum objave
25. listopada 2023.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj