Skip to main content
Logotip Europske komisije
Predstavništvo u Hrvatskoj
Informativni članak, Novinski članak24. listopad 2022.Predstavništvo u Hrvatskoj

Povjerenica Simson i ministri energetike za smanjivanje cijena energije i bržu obnovu zgrada

Ministri i ministrice raspravljat će i o prijedlogu Komisije iz prosinca 2021. o novom okviru EU-a za dekarbonizaciju tržišta plina, promicanje vodika i smanjenje emisija metana.

Povjerenica Simson i ministri energetike za smanjivanje cijena energije i bržu obnovu zgrada

Povjerenica za energetiku Kadri Simson sutra će predstavljati Komisiju na sastanku Vijeća za energetiku u Luxembourgu. U skladu s političkim smjernicama čelnika EU-a od 21. listopada povjerenica Simson razgovarat će s ministrima o postizanju napretka u radu  na predloženoj hitnoj uredbi Komisije o rješavanju problema visokih cijena plina i sigurnosti opskrbe.

Ministri energetike EU-a također će nastojati usuglasiti pristup revidiranoj Direktivi o energetskim svojstvima zgradakako bi se kućanstvima pomoglo da smanje račune za energiju, a fond zgrada EU-a dekarbonizira do 2050. Ministri i ministrice raspravljat će i o prijedlogu Komisije iz prosinca 2021. onovom okviru EU-a za dekarbonizaciju tržišta plina, promicanje vodika i smanjenje emisija metana.

Osim toga, Komisija će informirati ministre o stanju energetskog sektora u Ukrajini i Moldovi.Na kraju sastanka povjerenica Simson održat će konferenciju za medije s češkim predsjedništvom EU-a. Izjave i konferencija za medije prenosit će se uživo na kanalu Ebs.

Pojedinosti

Datum objave
24. listopad 2022.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj