Glavni sadržaj
Logotip Europske komisije
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Informativni članak26. listopada 2023.Predstavništvo u Hrvatskoj

Povjerenica Kyriakides dolazi u posjet Hrvatskoj - raspravljat će o napretku europskog plana za borbu protiv raka

Obraćanje medijima povjernice Kyriakides i ministra zdravstva Beroša predviđeno je 27. listopada 2023. u 10.35 sati u Velikoj dvorani Ministarstva zdravstva, Ksaver200a.

Povjerenica Kyriakides

U petak, 27. listopada povjerenica za zdravlje i sigurnost hrane Stella Kyriakides, u pratnji dr. Alberta Coste, znanstvenog savjetnika za strategiju borbe protiv protiv raka, u Zagrebu će raspravljati o ključnim pitanjima povezanima s europskom zdravstvenom unijom, s naglaskom na europskom planu za borbu protiv raka. Povjerenica Kyriakides održat će sastanak s ministrom zdravstva Vilijem Berošem kako bi raspravljali o najnovijem trenutačnom stanju provedbe plana za borbu protiv raka, kao i o daljnjim koracima vezanim uz  buduće inicijative. Zajedno s ministrom Berošem, povjerenica Kyriakides posjetit će kliničku bolnicu Merkur u Zagrebu, s naglaskom na hrvatskom pristupu sveobuhvatnim centrima za rak.

 

Obraćanje medijima povjernice Kyriakides i ministra zdravstva Beroša predviđeno je 27. listopada 2023. u 10.35 sati u Velikoj dvorani Ministarstva zdravstva, Ksaver200a.

 

U subotu 28. listopada povjerenica Kyriakides održat će glavni govor na 16. paneuropskoj konferenciji Europa Donna na temu „Ažuriranje europskog plana za borbu protiv raka – put prema boljoj skrbi za borbu protiv raka dojke: uspjesi i predstojeći izazovi”. Tijekom konferencije povjerenica Kyriakides sudjelovat će i u predstavljanju kampanje Cancer Currency, inicijative Europa Donna za podizanje svijesti o osobama koje žive s metastatskim rakom dojke.

Pojedinosti

Datum objave
26. listopada 2023.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj