Glavni sadržaj
Logotip Europske komisije
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Informativni članak20. rujna 2023.Predstavništvo u Hrvatskoj

Povjerenica Johansson domaćin je prvog sastanka mreže EU-a za borbu protiv korupcije

Povjerenica za unutarnje poslove Ylva Johansson danas je domaćin prvog sastanka mreže EU-a za borbu protiv korupcije u Bruxellesu.

Commissioner Johansson

Mreža je pokrenuta u okviru prijedloga Komisije za borbu protiv korupcije donesenih u svibnju 2023 i okuplja nacionalna tijela, stručnjake, civilno društvo, međunarodne organizacije, agencije EU-a i Komisiju. Ciljevi mreže su potaknuti suradnju, utvrditi trendove i razviti dobre prakse za izgradnju učinkovitijih antikorupcijskih politika diljem EU-a.

Sudionici mreže EU-a za borbu protiv korupcije raspravljat će o njezinim ciljevima, uspostavi mreže i budućim temama za raspravu. Stručnjaci će razmijeniti primjere dobre prakse utvrđene u izvješću o vladavini prava za 2023., kao što je upotreba tehnologije za sprečavanje i borbu protiv korupcije.

Komisija je pojačala mjere za potporu antikorupcijskim politikama i zakonodavstvima država članica novim prijedlozima za borbu protiv korupcije predstavljenima 3. svibnja 2023. Te nove mjere stavljaju snažan naglasak na prevenciju, jačanje provedbenih alata i stvaranje kulture integriteta u kojoj se korupcija ne tolerira.

Pojedinosti

Datum objave
20. rujna 2023.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj