Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Informativni članak3. listopada 2022.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Potpredsjednik Schinas u obilasku zapadnog Balkana

Potpredsjednik je danas u Skopju (Sjeverna Makedonija), a obilzak će nastaviti putovanjem u Beograd (Srbija) u četvrtak, 6. listopada, Tiranu (Albanija) u petak, 7. listopada i Sarajevo (Bosna i Hercegovina) u ponedjeljak, 10. listopada.

 Edit News Potpredsjednik Schinas u obilasku zapadnog Balkana

S obzirom da broj nezakonitih prelazaka granica uzduž zapadnobalkanske rute i dalje raste, potpredsjednik Schinas posjetio je niz partnera sa zapadnog Balkana kako bi bolje upoznao situaciju na terenu i istražio kako je suradnjom najlakše moguće otkloniti postojeće probleme. Potpredsjednik je danas u Skopju (Sjeverna Makedonija), gdje će se sastati s premijerom Dimitrom Kovačevskim, potpredsjednikom vlade za europske poslove Bojanom Maričićem i ministrom unutarnjih poslova Oliverom Spasovskim. Nastavit će putovanjem u Beograd (Srbija) u četvrtak, 6. listopada, Tiranu (Albanija) u petak, 7. listopada i Sarajevo (Bosna i Hercegovina) u ponedjeljak, 10. listopada.

Posjeti potpredsjednika dolaze uoči neformalnog sastanka Vijeća za pravosuđe i unutarnje poslove koji će se održati 14. listopada, nakon čega će se povjerenica Johansson sastati s najpogođenijim državama članicama EU-a. S obzirom na nagli porast broja dolazaka, Komisija je u rujnu 2022. odlučila aktivirati Mrežu EU-a za pripravnost i upravljanje krizama u području migracija kako bi se ta situacija riješila.

Pojedinosti

Datum objave
3. listopada 2022.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj