Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Informativni članak4. srpnja 2024.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Posjet povjerenice Jutte Urpilainen Hrvatskoj

Juta Urpilainenen, povjerenica Europske komisije za međunarodno partnerstvo boravila je u radnom posjetu Hrvatskoj 2. srpnja 2024. godine.

Juta Urpilainen in Croatia

Tom prilikom povjerenica Urpilainen susrela se s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem,  ministrom vanjskih i europskih poslova Goranom Grlićem Radmanom te ravnateljem Uprave za makroekonomske analize, Europsku uniju i međunarodne financijske odnose Ministarstva financija Hrvojem Mršićem kako bi razmotrila najznačajnija pitanja iz djelokruga svog rada te  doprinos Hrvatske europskim politikama koje se bave međunarodnim partnerstvima i suradnjom.

Povjerenica se susrela i s dionicima hrvatskog poslovnog sektora kako bi razmijenila  iskustva o ostvarivanju ciljeva iz petogodišnjeg mandata u kojima sudjeluje hrvatski privatni sektor.

Tijekom posjeta povjerenica Urpilainen  predstavila je postignuća i razvoj međunarodnih partnerstava u proteklih pet godina njezinog mandata poput usvajanja koncepta razvojne suradnje te odmicanja od starog modela donatora i primatelja pomoći, pokretanja strategije ulaganja „Global Gateway“ kojom se nastoji mobilizirati ulaganja u vrijednosti od 300 milijardi eura u održivu infrastrukturu i ljudski razvoj kao i razvijanje inovativnih načina za poticanje privatnog financiranja te povećanje udjela financijskih sredstava za obrazovanje u partnerskim zemljama.

Galerija fotografija

Pojedinosti

Datum objave
4. srpnja 2024.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj