Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Informativni članak26. travnja 2023.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Posjet koordinatorice Europske komisije za borbu protiv antisemitizma Hrvatskoj

"Hrvatska je dio velikih projekata EU-a za suzbijanje antisemitizma kroz obrazovanje i promicanje sjećanja na holokaust te pozdravljam važan napredak koji je u tome postigla."

Posjet koordinatorice Europske komisije za borbu protiv antisemitizma Hrvatskoj

Koordinatorica Europske komisije za borbu protiv antisemitizma i njegovanje židovskog načina života Katharina von Schnurbein boravi u službenom posjetu Hrvatskoj 26. travnja (danas) i u četvrtak, 27. travnja 2023. Za izjave će medijima biti dostupna u četvrtak, 27. travnja 2023. u 10 sati u Zagrebu, prilikom posjete spomeniku žrtvama Holokausta i ustaškog režima, ispred zagrebačke glavne pošte.

Danas, u srijedu 26. travnja 2023., von Schnurbein se sastaje s potpredsjednikom Vlade Republike Hrvatske i ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem, ministrom pravosuđa i uprave Ivanom Malenicom te ministricom kulture i medija Ninom Obuljen-Koržinek. Sastat će se i s predstavnicima židovske zajednice u Hrvatskoj te razgovarati sa studentima Sveučilišta u Zagrebu i diplomatskim zborom.

Evo što je tom prigodom izjavila. „Iznimno mi je drago posjetiti Hrvatsku i njezinu židovsku zajednicu. Radujem se razmjeni mišljenja s potpredsjednikom i ministrima Vlade Republike Hrvatske, s posebnom savjetnicom hrvatskog premijera za pitanja holokausta i borbu protiv antisemitizma, a na temu konkretnih mjera za borbu protiv antisemitizma i poticanje židovskog načina života kroz nacionalnu strategiju Hrvatske protiv antisemitizma. Hrvatska je dio velikih projekata EU-a za suzbijanje antisemitizma kroz obrazovanje i promicanje sjećanja na holokaust te pozdravljam važan napredak koji je u tome postigla. Čestitam Hrvatskoj i što je u ožujku preuzela predsjedanje Međunarodnim savezom za sjećanje na holokaust.

U četvrtak, 27. travnja 2023., koordinatorica Europske komisije za borbu protiv antisemitizma i njegovanje židovskog načina života posjetit će i Memorijalni muzej Spomen-područja Jasenovac.

Pojedinosti

Datum objave
26. travnja 2023.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj