Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak27. studenoga 2017.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Porez gradi moju budućnost

Obrazovanje djece trebalo bi obuhvaćati osnovne financijske vještine i opće razumijevanje financijskih mehanizama kojima se uređuje način na koji živimo. No, može li to biti zabavno, kreativno i istovremeno integrirano u nastavne planove ili...

Porezi grade budućnost

TAXEDU je pilot projekt Europske unije čiji je cilj obrazovati mlade europske građane o porezu i o njegovom utjecaju na njihove živote.
Prilagođenim informacijama portal cilja na tri dobne skupine:
Djeca: objašnjavanje poreza i prednosti koje svatko svakodnevno osjeća. Odjeljak sadržava neke iznenađujuće i zabavne činjenice o porezu diljem Europe kako bi učenje bilo zabavno. Jezik je jednostavan i pristupačan.
Tinejdžeri: opisivanje poreza i prednosti u svakodnevnom životu. Odjeljak sadržava više pojedinosti od onog za djecu, kao i konkretne primjere koji odgovaraju interesima tinejdžera (preuzimanje glazbe, kupovina preko interneta, itd.).
Mladi: informacije koje se odnose na ovu određenu fazu života, u kojoj mladi ljudi postaju odrasle osobe (moraju li plaćati porez kada kreću na sveučilište, pokreću svoje poslovanje, rade u drugoj zemlji, itd.).
Informacije se prenose putem igrica, materijala za e-učenje i isječaka za mikroučenje kako bi mladi Europljani mogli na zabavan i zanimljiv način učiti o različitim oblicima poreza i povezanim pitanjima (porezna prijevara, utaja poreza, itd.).
Kutak za učitelje pruža izvore, savjete i trikove za učenje o porezu i njegovim prednostima u školi.
A da učenje o porezima može biti zabavno uvjerite se edukativnoj simulacijskoj igri TAXLANDIJA koja objašnjava i promiče podučavanje o porezu! U ulozi premijera/ke Taxlandije, male europske države koja je trenutno u krizi igrač ima priliku 'izvući' zemlju iz krize pametnim oporezivanjem i izgradnjom nove infrastrukture kako bi se osigurao daljnji razvoj države.

DODATNE INFORMACIJE:

TAXLANDIA - edukativna simulacijska igra
TaxEdu
TaxEdu Facebook

TaxEdu Instagram

Pojedinosti

Datum objave
27. studenoga 2017.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj