Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak11. srpnja 2019.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 3 min

Ovaj četvrtak izdvajamo...

Pozdrav od starog i novog voditelja Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj.

Branko Baričević i Ognian Zlatev

Drage čitateljice i čitatelji,

nakon šest godina na mjestu voditelja Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj došlo je vrijeme da predam palicu novom voditelju, dragom kolegi Ognianu te da se pozdravim s vama i zahvalim vam na podršci i interesu koji ste pokazali za rad Komisije i europski projekt općenito.

Mislim da smo svi skupa puno postigli od kako je Hrvatska postala članicom Europske unije 1. srpnja 2013. godine.

Predstavništvo EK u Hrvatskoj uspostavilo je mrežu informativnih centara diljem Hrvatske, održali smo bezbroj rasprava, okruglih stolova i konferencija u skoro svakom gradu i mjestu u cijeloj državi, sve u pokušaju da dođemo do što većeg broja građana Lijepe naše i čujemo direktno od njih njihova mišljenja i stavove o budućnosti Europske unije. Bili smo vrlo aktivni na društvenim mrežama gdje ste nam pomogli širiti informacije dijeleći naše objave, i na tome vam hvala. Dodatno smo osnažili svoju komunikaciju s medijima, predstavnicima nacionalne i lokalne vlasti, poduzetnicima i nizom drugih dionika što smatram značajnim uspjehom jer bez njih naš zadatak ne bi bio potpun.

Iza nas su europski izbori, trenutno se biraju čelnici europskih institucija, a slijedi nam hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije početkom 2020. Ukratko, čeka nas sve zajedno puno posla.

Zahvaljujem se još jednom svima vama ali i kolegicama i kolegama u Predstavništvu na čije sam rezultate i predanost posebno ponosan.

Zadovoljan sam što svoje mjesto predajem u vrlo dobre ruke kolegi Ognianu Zlatevu koji je izuzetan stručnjak u području komunikacija i iza sebe ima vrijedno iskustvo Bugarskog predsjedanja Vijećem EU-a.

Njemu sada dajem riječ, a s vama se dragi čitatelji pozdravljam, ali ne i opraštam.

Moja nova uloga je pomoći u pripremi hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije kao savjetnik predsjednika Junckera. I zato, čitamo se i dalje!

Branko Baričević, bivši voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj – savjetnik za pitanja hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije

***

Dragi Branko, drage čitateljice i čitatelji,

nije prošlo ni dva tjedna otkako sam preuzeo poziciju i preselio se u vašu divnu zemlju i mogu vam reći da mi je izuzetno drago što ću biti vaš sugrađanin u sljedećih nekoliko godina te se veselim novim zadacima i izazovima koji su pred nama.

Kolega Branko je iza sebe ostavio sjajne rezultate koje će biti teško nadmašiti!

Tim više je izazov veći i vjerujem da, uz vašu stalnu podršku nastavit ćemo u punom pogonu, neovisno o ljetnoj stanci.

Izbor novih čelnika EU institucija trenutna zauzima veliku medijsku pažnju kao i predstojeće hrvatsko predsjedanje, što je razumljivo. Međutim, koristim priliku skrenuti vam pozornost na to da Komisija i dalje isporučuje povijesne sporazume kao što je MERCOSUR, koji će ukloniti trgovinske zapreke s Argentinom, Brazilom, Paragvajem i Urugvajem te stvoriti tržište od oko 800 milijuna ljudi. A to je tek zadnji postignuti trgovinski sporazum, nakon onih postignutih s Kanadom, Japanom, no ne i posljednji s obzirom da su u pripremi sporazumi s Vijetnamom, Meksikom, Čileom, Australijom i Novim Zelandom.

Vjerujem da ćemo nastavit ovu odličnu suradnju i da ću svojim znanjem i iskustvom stečenim tijekom dugogodišnjeg rada u Europskoj komisiji, ali i u komunikacijama i medijima, doprinijeti radu Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj.

Veselim se novim radnim izazovima i suradnji s vama u pozivam vas da nas i dalje pratite.

Do sljedećeg javljanja, srdačno vas pozdravljam.

Ognian Zlatev, voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj

Pojedinosti

Datum objave
11. srpnja 2019.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj