Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak4. svibnja 2021.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Obrazovanje: Komisija osnovala stručnu skupinu za povećanje ulaganja u obrazovanje

Stručna skupina za kvalitetna ulaganja u obrazovanje i osposobljavanje koju je osnovala povjerenica Gabriel u veljači 2021. danas se sastala po prvi put. 15 stručnjaka, odabranih među gotovo 200 podnositelja zahtjeva, utvrdit će politike kojima se...

Obrazovanje: Komisija osnovala stručnu skupinu za povećanje ulaganja u obrazovanje

Mariya Gabriel, povjerenica za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mlade, izjavila je: Pandemija bolesti COVID-19 pokazala je nam koliko su ključni nastavnici, škole i sveučilišta u našem društvu. Danas imamo priliku ponovno razmisliti o sektoru obrazovanja i osposobljavanja EU-a te ga vratiti u središte naših gospodarstava i društava. Stoga su nam potrebni jasni i čvrsti dokazi o tome kako najbolje ulagati u obrazovanje. Uvjerena sam da će stručna skupina pomoći Komisiji i državama članicama u izgradnji jačih, otpornijih i pravednijih sustava obrazovanja i osposobljavanja.

Skupina će se usredotočiti na kvalitetu nastavnika i voditelja osposobljavanja, obrazovnu infrastrukturu i digitalno obrazovanje. Evaluacija skupine utemeljena na dokazima pomoći će Komisiji i državama članicama da pronađu inovativna i pametna rješenja za trenutačne obrazovne izazove. To je ključno za postizanje održivog oporavka i dovršetak trazicije na zelenu i digitalnu Europu.

Stručna skupina utvrđena je u Komunikaciji o ostvarivanju europskog prostora obrazovanja do 2025. kako bi se zadržala usmjerenost na nacionalna i regionalna ulaganja i poboljšala njihova učinkovitost. Na kraju 2021. predstavit će privremeno izvješće, a završno izvješće krajem 2022. Više informacija dostupno je na internetu.

Pojedinosti

Datum objave
4. svibnja 2021.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj