Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak18. listopada 2016.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Obilježavanje Međunarodnog dana za iskorjenjivanje siromaštva

Danas je 119 milijuna ljudi u Europskoj uniji u opasnosti od siromaštva ili socijalne isključenosti. U usporedbi s ostatkom stanovništva najviše su pogođeni djeca i mladi. Siromaštvo utječe na život 25 milijuna djece u Europi. Otvaranje novih radnih...

Europske snage solidarnosti

Zajednička izjava potpredsjednika Dombrovskisa i povjerenice Thyssen u povodu Međunarodnog dana za iskorjenjivanje siromaštva.

Iako se svih 28 država članica oporavlja od krize, siromaštvo i isključenost još uvijek postoje.

Predstavili smo konkretne inicijative te ćemo to činiti i dalje. Devet je milijuna mladih već iskoristilo Jamstvo za mlade, za koje smo upravo dodijelili dodatne dvije milijarde eura kako bismo pomogli još dva milijuna mladih.

Iz Europskog socijalnog fonda dodjeljujemo najmanje 20 % sredstava za mjere suzbijanja siromaštva i socijalne isključenosti, a Komisija sve veći naglasak stavlja na socijalne prioritete u okviru Europskog semestra.

Uspostavljanjem Europskog stupa socijalnih prava također će se doprinijeti provedbi konkretnih mjera donesenih na temelju našeg plana za socijalnu pravednost.

S obzirom na brze promjene u svijetu rada i našim društvima pred nama su mnoge poteškoće. Zajedničkim snagama moramo ih nastojati pretvoriti u nove prilike. Zajednička je misija Komisije, država članica, socijalnih partnera, nevladinih organizacija i drugih dionika raditi na stvaranju Europe u kojoj nitko neće biti zapostavljen.

Pojedinosti

Datum objave
18. listopada 2016.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj