Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak19. veljače 2021.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Novi projekt EU-a za potporu cijepljenju i zdravstvenim sustavima na zapadnom Balkanu

Europska unija je u partnerstvu sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom pokrenula novi regionalni projekt vrijedan više od 7 milijuna eura za potporu sigurnom i učinkovitom cijepljenju stanovništva diljem zapadnog Balkana. Tim će se projektom pomoći...

Novi projekt EU-a za potporu cijepljenju i zdravstvenim sustavima na zapadnom Balkanu

Projektom će se pridonijeti i poboljšanju otpornosti regije na zdravstvene krize te će joj se pružiti potpora u prijelazu na održivo financiranje univerzalne zdravstvene skrbi.

Povjerenik za susjedstvo i proširenje Olivér Várhelyi istaknuo je: EU ovim novim projektom za potporu kampanjama cijepljenja na zapadnom Balkanu u partnerstvu sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom nastavlja ispunjavati obvezu pružanja potpore partnerima u borbi protiv pandemije. Projekt se nadovezuje na naš paket od 70 milijuna eura za pristup cjepivima i nabavu potrebne opreme za kampanje.

Više informacija dostupno je u priopćenju za medije, informativnom članku o odgovoru EU-a na COVID-19 i Komunikaciji Komisije o potpori zapadnom Balkanu u borbi protiv bolesti COVID-19 i oporavku nakon pandemije.

Pojedinosti

Datum objave
19. veljače 2021.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj