Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak18. veljače 2016.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

'Ne dozvoli da ti ono što tvoje oči vide prekrije srce osudom'

Učenici 4.h razreda Gospodarske škole Varaždin svojim video-uratkom o toleranciji u konkurenciji 293 škole iz 17 zemalja osvojili su prvo mjesto na natječaju projekta LADDER. Koji kreativci!

20160218_ladder-project-croatia.jpg

Natječaj "Osmisli slogan o razvoju i osvoji iPad Air" djelom je velikog EU projekta LADDER kojeg koordinira ALDA - Europsko udruženja agencija lokalne demokracije.

Hrvatska zajednica županija pozvala je mlade od 10 do 18 godina da sudjelovanjem u međunarodnom natječaju pokažu kreativnost i osmisle slogan koji će potaknuti interes i podići svijest građana o razvojnim temama kao što su tolerancija, migracije, interkulturalizam, borba protiv siromaštva, očuvanje okoliša, štednja energije i obnovljivi izvori energije, ljudska prava, recikliranje, organski uzgojena hrana, Europsko građanstvo, održivost, uloga mladih u razvoju, stavovi o razvoju itd.

Slogani su mogli biti biti u obliku teksta, slike s tekstom ili kratkog video zapisa (do 2 minute trajanja) s porukom o razvoju.

Učenici 4.h razreda Gospodarske škole Varaždin, Ena Anđel, Jelena Buden, Filip Hadrović, Martina Končevski, Monika Kuzmić, Dalija Poustecki, Danica Štriga i Anamarija Žuliček osmislili su projekt koji ima je donio prvu nagradu: iPad Air

Slogan varaždinskih učenika glasi: 'Don't let your eyes cover your heart with judgement' ('Ne dozvoli da ti ono što tvoje oči vide prekrije srce osudom').

Čestitamo!

Drugi hrvatski dobitnik iPad Aira je Andrija Aračić - 'Zajedno postižemo više' ('Together we achieve more') Andrija pohađa OŠ Stjepan Radić u Imotskom.

Dodatne informacije:

EU LADDER projekt pod nazivom „LADDER – lokalne samouprave – pokretači obrazovanja za razvoj i jačanje svijesti građana” je projekt kojeg provodi Hrvatska zajednica županija u suradnji s 6 partnera i 20 suradnika iz 18 zemalja EU te 17 zemalja izvan EU. Financiran od EuropeAid-a, LADDER je veliki trogodišnji projekt vrijednosti 3.800.000 eura koji je započeo 1. siječnja 2015. ove godine i u kojem sudjeluje ukupno 46 partnera i suradnika iz čak 35 zemalja (18 članica EU i 17 izvan EU).

Osmišljen je za podizanje svijesti svih čimbenika razvoja kao i za jačanje kapaciteta udruženja lokalnih/regionalnih samouprava i organizacija civilnog društva, kako bi zajedničkim djelovanjem postali pokretači razvoja u svojim zemljama, zajednicama i mrežama.

LADDER

ALDA

Hrvatska zajednica županija

#EYD2015

#LADDERproject

Pojedinosti

Datum objave
18. veljače 2016.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj