Glavni sadržaj
Logotip Europske komisije
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak17. srpnja 2017.Predstavništvo u Hrvatskoj

Natječaj za nagradu za civilno društvo za 2017.

Nagrađuju se najbolji projekti za integraciju pojedinacana tržište rada.

EGSO nagrada za civilno društvo za 2017.

EGSO je raspisao natječaj za Nagradu za civilno društvo za 2017. EGSO će ove godine nagraditi inovativne projekte za promicanje kvalitetnih radnih mjesta i poduzetništva za budućnost rada koje provodi civilno društvo, a usmjereni su na mlade, migrante i druge osobe koje nailaze na poteškoće u pristupu tržištu rada.

Nagradu u ukupnoj vrijednosti od 50 000 eura podijelit će najviše petoro dobitnika. Rok za podnošenje prijava je 8. rujna 2017., a svečanost dodjele nagrada održat će se u Bruxellesu 7. prosinca 2017.

Gotovo deset godina nakon što je financijska i gospodarska kriza dosegnula svoj vrhunac, Europska se unija unatoč nedavnim poboljšanjima i dalje bori s visokom razinom nezaposlenosti. Stoga je EGSO ove godine odlučio nagraditi najbolje inovativne projekte kojima se promiču kvalitetna radna mjesta, poduzetništvo ili samozapošljavanje te se na taj način boriti protiv tog problema.

Nagradit će se inicijative koje su već provedene ili su još u tijeku, a kojima se potiče nediskriminacija u pogledu integracije na tržište rada. Inicijative moraju biti usmjerene na osobe koje su odnedavna na tržištu rada, kao što su mladi ljudi i osobe migrantskog podrijetla, ili kojima je potrebna posebna potpora, primjerice dugotrajno nezaposlene osobe, žene neuključene u tržište rada, osobe s invaliditetom ili siromašne osobe.

EGSO je pokrenuo nagradu za razvoj civilnog društva, koja se ove godine dodjeljuje deveti put, kako bi nagradio i potaknuo konkretne inicijative i postignuća organizacija civilnog društva i/ili pojedinaca kojima se daje znatan doprinos promicanju zajedničkih vrijednosti na kojima počiva europska kohezija i integracija. Tema nagrade 2016. godine bila je migracija.

Za dodatne informacije na raspolaganju vam stoji:
Margarida Reis – Služba za medije EGSO-a
E-pošta: pressateesc [dot] europa [dot] eu
Tel.: +32 2 546 9036
@EESC_PRESS
#CivSocPrize

Pojedinosti

Datum objave
17. srpnja 2017.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj