Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Najava15. lipnja 2023.Predstavništvo u Hrvatskoj

[NAJAVA] Digitalni brunch za medije

Radionica za medije na temu borbe protiv stranog uplitanja i dezinformacija te medijske pismenosti.

Digitalni brunch za medije

Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj organizira Digitalni brunch u Kući Europe u Zagrebu u utorak 20. lipnja 2023., u trajanju od 10 do 12 sati. Riječ je o mini-radionici za medije na temu borbe protiv stranog uplitanja i dezinformacija te medijske pismenosti.

U ime europskih institucija o stranom uplitanju i borbi protiv dezinformacija u medijskom prostoru na europskoj razini govorit će predstavnik glasnogovorničke službe Europske komisije Anguel Konstantinov Beremliynski, predstavnica Europske službe za vanjsko djelovanje Jasna Jelisić (Task Force Western Balkans). Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj reći će više o dinamici i sadržajnoj prisutnosti na digitalnim kanalima, od svojega otvaranja 2013. do danas.

O medijskoj pismenosti u Hrvatskoj kratku će radionicu održati zamjenik ravnatelja Agencije za elektroničke medije Robert Tomljenović, dok će se profesorica Marijana Grbeša-Zenzerović s Fakulteta političkih znanosti dotaknuti izazova za mainstream medije u dezinformacijsko doba. Oboje će se osvrnuti na aktualnu studiju Agencije za elektroničke medije „Jačanje otpornosti društva na dezinformacije“ (HR / ENG). Voditeljica projekta Oasis za Istočnu i Zapadnu Europu Lela Vujanić podijelit će pak s prisutnima rezultate studije o održivosti, inovativnosti i utjecaju digitalnih medija u 44 europske države.

 

Pojedinosti

Datum objave
15. lipnja 2023.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj

Kontakti

Andrea Čović Vidović

Ime
Andrea Čović Vidović
E-adresa
andrea [dot] COVIC-VIDOVICatec [dot] europa [dot] eu
Broj telefona
+385 91 5106 830
Društvene mreže