Glavni sadržaj
Logotip Europske komisije
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak15. siječnja 2016.Predstavništvo u Hrvatskoj

Nagrada Lorenzo Natali za vrhunsko izvješćivanje o razvojnim pitanjima

Europska komisija sinoć je nagradila devet novinara koji izvješćuju o razvojnim pitanjima dodijelivši im nagradu za područje medija Lorenzo Natali.

lnp-visual-identity.jpg

Devet odabranih novinara kvalitetom svog novinarskog rada istaknulo se među više od 1400 registriranih kandidata iz cijelog svijeta.

Njihove reportaže bavile su se temama od gospodarstva utemeljenog na e otpadu u Gani do inovativnih poljoprivrednih metoda u siromašnim četvrtima u Keniji, narkokriminala u Meksiku i dječje prostitucije u Mjanmaru.

Ovogodišnja glavna nagrada dodijeljena je Arisonu Tamfuu iz Kameruna za reportažu „Afričke milijarde: zauvijek zakopane?“ objavljenu u novinama Cameroon Daily Journal.

U reportaži se govori o tome kako se korištenjem obnovljivih izvora energije poboljšava život ruralnih zajednica u Africi.

U svom govoru o dobitnicima povjerenik Mimica izjavio je: „Ovi nadareni novinari podsjetili su nas zašto su razvojna pitanja i iskorjenjivanje siromaštva toliko važni za život ljudi diljem svijeta te nam to i pokazali svojim upečatljivim reportažama.

U ime Europske komisije čestitam pobjednicima te im zahvaljujem na njihovu trudu i neprocjenjivom doprinosu.“ Dodatne informacije dostupne su u priopćenju za medije.

Više: IP-16-67Vezana vijest: Europska komisija raspisala natječaj za nagradu Lorenzo Natali za područje medija za 2015.

Pojedinosti

Datum objave
15. siječnja 2016.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj