Glavni sadržaj
Logotip Europske komisije
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak15. studenoga 2019.Predstavništvo u Hrvatskoj

Nacrtaj svemir iz svojih snova!

Želiš li da lansirani satelit iz sustava Galileo nosi tvoje ime? Sve što trebaš je izraziti svoju kreativnost uz pomoć bilo kojeg alata za crtanje, slikanje ili bojanje.

Galileo natječaj za djecu

Sve što trebaš učiniti kako bi sudjelovao/la u natjecanju jest nacrtati sliku onoga što ti prvo padne na pamet kada razmišljaš o svemiru. To mogu biti zvijezde, rakete, planeti, sateliti, pa čak i iz vanzemaljci! Pusti mašti na volju i nacrtaj sliku onoga što vidiš kada sanjaš o svemiru.

Izrazi svoju individualnost i kreativnost! Upotrijebi bilo koji alat za crtanje, slikanje ili bojanje kao što su kistovi, olovke, flomasteri, šljokice i ljepilo. Ako barataš digitalnim vještinama, slobodno upotrijebi svoje računalo ili mobilnu aplikaciju kako bi napravio/la 3D crtež. Odabir tehnike tijekom izrade tvojeg umjetničkog djela ovisi samo o tebi.

Kada dovršiš crtež, učitaj ga ovdje u JPG ili PNG formatu. To možeš učiniti samo jedanput tako da skeniraš sliku ili je jednostavno digitalno fotografiraš. Slobodno zamoli roditelje ili učitelje da ti pomognu u slanju umjetničkog djela.

Imaj na umu da možeš poslati samo jedan crtež pa odaberi onaj koji ti se najviše sviđa.

Pošalji svoje umjetničko djelo između 14. studenoga 2019. i 31. siječnja 2020.

Nacionalni žiri odabrat će pobjednički crtež.

Sretan pobjednik bit će pozvan na svečanost dodjele nagrada koja će uključivati dodjelu nagrada i konferenciju za novinare organizirane u Zagrebu. Nacionalni pobjednik bit će pozvan na svečanu dodjelu, zajedno s jednim roditeljem gdje će mu/joj se dodijeliti glavna nagrada – jedan od tri satelita Galileo nosit će njegovo ili njezino ime! Primit će i certifikat i pehar.

Imaš pravo sudjelovati na natjecanju ako živiš u Hrvatskoj, Norveškoj ili Švicarskoj i ako si rođen/a između 2008. i 2013.

Pojedinosti

Datum objave
15. studenoga 2019.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj