Glavni sadržaj
Logotip Europske komisije
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak6. ožujka 2020.Predstavništvo u Hrvatskoj

Migracije: Komisija poduzima mjere za pronalaženje rješenja za djecu migranata bez pratnje na grčkim otocima

Nakon posjeta predsjednice Ursule von der Leyen i predsjednika drugih institucija EU-a Grčkoj u utorak, Komisija je predstavila akcijski plan za hitne mjere potpore Grčkoj, što su pozdravili ministri na izvanrednom sastanku Vijeća za pravosuđe i...

Migracije: Komisija poduzima mjere za pronalaženje rješenja za djecu migranata bez pratnje na grčkim otocima

Komisija pruža sveobuhvatnu potporu Grčkoj te je u stalnom kontaktu s grčkom vladom. U kontekstu tih aktualnih napora predsjednica Ursula von der Leyen razgovarala je s grčkim premijerom Kirjakosom Micotakisom o položaju djece migranata bez pratnje na grčkim otocima. Složili su se da će pokrenuti postupak kojim će se osigurati zaštita i briga najugroženijih osoba u Europi, djece migranata bez pratnje.

Predsjednica von der Leyen izjavila je: Tisuće djece bez pratnje svake godine stižu u Europu. Njihova zaštita prioritet je Komisije i zbog toga sam od povjerenice Johansson zatražila da posjeti Grčku kako bi se pronašla rješenja. Povjerenica Johansson i ja blisko ćemo surađivati s državama članicama kako bismo pronašli sigurno mjesto za tu djecu.
Predsjednica je povjerenici za unutarnje poslove Ylvi Johansson povjerila provedbu tog postupka. Stoga će povjerenica Johansson posjetiti Grčku sljedeći tjedan i održati sastanke s relevantnim grčkim ministrima i dionicima. Cilj je posjeta pronaći rješenje za djecu migranata bez pratnje, posebno na grčkim otocima. Priopćenje za tisak dostupno je ovdje.

Pojedinosti

Datum objave
6. ožujka 2020.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj