Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak14. kolovoza 2020.Predstavništvo u Hrvatskoj

Koronavirus: Sredstva iz programa Erasmus+ za kvalitetan odgovor na pandemiju

Komisija je danas donijela revidirani godišnji program rada Erasmusa+ za 2020., u kojem se dodatnih 200 milijuna eura izdvaja za potrebe digitalnog obrazovanja i osposobljavanja te za poticanje razvoja vještina i uključenosti putem umjetničkog i...

Koronavirus: Sredstva iz programa Erasmus+ za kvalitetan odgovor na pandemiju

Naime, pandemija COVID-a 19 negativno je utjecala na obrazovanje i osposobljavanje pa se traže inovativna, kreativna i uključiva rješenja za nove načine poučavanja i učenja. U okviru programa Erasmus+ podupirat će se projekti kojima se unapređuju digitalno poučavanje, učenje i ocjenjivanje u školama te u visokom i strukovnom obrazovanju.

Isto tako, škole, organizacije mladih i ustanove za obrazovanje odraslih moći će poduprijeti razvoj vještina, poticati kreativnost i povećati društvenu uključenost kroz umjetničko izražavanje, u suradnji s kulturnim i kreativnim sektorom. Tijekom narednih tjedana objavit će se pozivi na podnošenje prijedloga za projekte u tim područjima. Zainteresirane organizacije mogu se obratiti nacionalnoj agenciji za Erasmus+.

Pojedinosti

Datum objave
14. kolovoza 2020.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj