Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak9. travnja 2021.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Konferencija o budućnosti Europe: pokretanje građanske platforme 19. travnja

Na sastanku u srijedu Izvršni odbor Konferencije o budućnosti Europe nastavio je s pripremama za početak konferencije. Time će se građanima omogućiti da prvi put na razini EU-a iznose ideje, komentiraju ideje drugih ljudi, stvaraju događaje i...

Konferencija o budućnosti Europe: pokretanje građanske platforme 19. travnja

Platforma će biti središte Konferencije, mjesto na kojem će se okupiti i razmjenjivati svi doprinosi konferenciji, uključujući decentralizirana događanja, europske građanske panele i plenarna zasjedanja. Izvršni odbor podržao je višejezičnu digitalnu platformu koja će građanima iz cijelog EU-a omogućiti da doprinesu konferenciji.

Također je postignut dogovor o radnim metodama i naprednim pripremama za inauguracijski događaj povodom Dana Europe. Potpredsjednica Komisije za demokraciju i demografiju Dubravka Šuica izjavila je: Pokretanjem digitalne platforme u roku od deset dana osigurat će se jedinstven prostor za sudjelovanje naših građana u razgovorima i raspravama diljem Europe. Time će se ljudima omogućiti da izraze svoje ideje, zabrinutost, nade na svim službenim jezicima EU-a. Radujem se ishodu.

Cjelovita izjava dostupna je ovdje.

Pojedinosti

Datum objave
9. travnja 2021.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj