Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak17. studenoga 2014.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Komisija pozdravlja rezultate sastanka na vrhu skupine G20

Predsjednik europske komisije Jean-Claude Juncker i Predsjednik Vijeća Herman Van Rompuy sudjelovali su protekli vikend na #G20 Summitu u Australiji.

20140121-employment.jpg

Europska komisija pozdravila je rezultate sastanka na vrhu skupine G20 održanog u australskom gradu Brisbaneu 15. i 16. studenog 2014. jer su pridonijeli usmjeravanju svjetskog gospodarstva na put održivog rasta.

Na sastanku na vrhu skupine G20 donesen je Akcijski plan iz Brisbanea o rastu i zapošljavanju te je snažno naglašena važnost ulaganja.

Skupina G20 ponovno je istaknula svoje zalaganje za pravednije oporezivanje te dala nov zamah financijskoj regulativi, globalnom klimatskom djelovanju i otvorenoj trgovini. Osim toga, skupina G20 ostvarila je i napredak u području borbe protiv korupcije, energetike i održivosti, razvoja te reforme međunarodnih gospodarskih institucija.

EU je odigrao ključnu ulogu u postizanju tih rezultata.

Predsjednici Juncker i Van Rompuy sastali su se s američkim predsjednikom Obamom kao i britanskim, njemačkim, francuskim, talijanskim i španjolskim čelnicima te ponovili svoju odlučnost glede sklapanja obostrano korisnog transatlantskog partnerstva za trgovinu i ulaganja koje će se temeljiti na visokim standardima i transparentnosti.

Možete pogledati konferenciju za medije koju su prije sastanka na vrhu održali predsjednici Juncker i Van Rompuy te pročitati izvatke iz govorapredsjednika Junckera i cjelovit transkript


konferencije za medije.

Dostupna je i zajednička izjava EU-a i SAD-a o TTIP-ute priopćenje


čelnika skupine G20.

Pojedinosti

Datum objave
17. studenoga 2014.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj