Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak22. studenoga 2016.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Komisija potiče rast novoosnovanih poduzeća u Europi

Kolegij povjerenika danas je donio Inicijativu za osnivanje i širenje poduzeća, kojom se brojnim inovativnim europskim poduzetnicima želi pružiti prilika da postanu vodeći na svjetskom tržištu.

european-flag-on-metal-scafolding.jpg

Tom se inicijativom objedinjuju sve postojeće mogućnosti koje pruža EU, a pozornost se usmjerava i na ulaganja u poduzetnički kapital, stečajno pravo i oporezivanje.

Europa obiluje inovativnim idejama i poduzetničkim duhom. Međutim, mnoga nova poduzeća ne prežive prvih nekoliko kritičnih godina ili se odlučuju okušati sreću u trećoj zemlji, a da ne pokušaju iskoristiti bazu od 500 milijuna potencijalnih potrošača u EU-u.

Europska komisija odlučna je promijeniti taj trend te pomoći novoosnovanim poduzećima da potpuno ostvare svoj potencijal za inovacije i otvaranje radnih mjesta.

Inicijativa se bavi glavnim preprekama osnivanju i širenju poduzeća u Europi koje su utvrđene u nedavno provedenom javnom savjetovanju.

Potpredsjednik Jyrki Katainen, zadužen za radna mjesta, rast, ulaganja i konkurentnost, te povjerenica Elżbieta Bieńkowska, zadužena za unutarnje tržište, industriju, poduzetništvo te mala i srednje velika poduzeća, predstavili su Inicijativu na konferenciji za medije u u Strasbourgu.

Pojedinosti

Datum objave
22. studenoga 2016.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj