Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak7. studenoga 2023.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Komisija pokrenula savjetovanje povodom Izvješća o vladavini prava za 2024.

Europska komisija danas je radi pripreme Izvješća o vladavini prava za 2024. pokrenula ciljano savjetovanje kako bi prikupila informacije o razvoju događaja u vezi s vladavinom prava u svim državama članicama.

Neprenošenje zakonodavstva EU-a: Komisija poduzela mjere kako bi osigurala potpuno i pravodobno prenošenje direktiva EU-a

Europska komisija danas je radi pripreme Izvješća o vladavini prava za 2024. pokrenula ciljano savjetovanje kako bi prikupila informacije o razvoju događaja u vezi s vladavinom prava u svim državama članicama. Savjetovanje je namijenjeno pravosudnim udrugama, civilnom društvu, nevladinim organizacijama, međunarodnim organizacijama i agencijama EU-a te drugim zainteresiranim stranama. Primljene informacije pomoći će Komisiji da procijeni kako se stanje vladavine prava u državama članicama promijenilo od posljednje objave izvješća u srpnju 2023. Izvješće o vladavini prava u središtu je godišnjeg ciklusa praćenja, s ciljem sprječavanja problema prije nego što se pojave ili prodube te promicanja dijaloga o vladavini prava na europskoj i nacionalnoj razini. Za prethodna Izvješća o vladavini prava godišnja ciljana savjetovanja s dionicima osigurala su vrijedne horizontalne informacije o pojedinim zemljama. Komisija također želi dobiti povratne informacije o preporukama koje su joj upućene u prethodnom izvješću.

Savjetovanje je dostupno na internetu do 15. siječnja 2024. 

Pojedinosti

Datum objave
7. studenoga 2023.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj