Skip to main content
Logotip Europske komisije
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak18. prosinca 2020.Predstavništvo u Hrvatskoj

Komisija objavljuje preporuke za nacionalne strateške planove u okviru zajedničke poljoprivredne politike

Komisija je danas predstavila preporuke za svaku državu članicu kako bi im pomogla u izradi strateških planova u okviru zajedničke poljoprivredne politike (ZPP) te je objavila popratnu Komunikaciju. Te preporuke dio su dijaloga Komisije i država...

Komisija objavljuje preporuke za nacionalne strateške planove u okviru zajedničke poljoprivredne politike

Strateški planovi važan su element reforme ZPP-a jer će se u njima na temelju analize uvjeta i potreba utvrditi način na koji će svaka država članica koristiti instrumente ZPP-a kako bi se ostvarili posebni ciljevi ZPP-a, ali i ciljevi europskog zelenog plana.

Povjerenik za poljoprivredu i ruralni razvoj Janusz Wojciechowski izjavio je: Preporuke državama članicama ključni su korak prema većoj održivosti i otpornosti našega poljoprivrednog sektora. Potičem države članice da ih svakako uzmu u obzir pri izradi strateških planova u okviru ZPP-a. Tako možemo uskladiti ZPP i europski zeleni plan, ali i pružiti potporu poljoprivrednicima kao pokretačima zelene tranzicije. S Europskim parlamentom i Vijećem osigurat ćemo da u reformu ZPP-a i dalje budu uključeni potrebni ciljevi ekološke i klimatske politike.

Više informacija dostupno je u priopćenju za medije i u pitanjima i odgovorima.

Pojedinosti

Datum objave
18. prosinca 2020.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj