Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak2. ožujka 2020.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Komisija izvijestila o napretku Albanije i Sjeverne Makedonije

Komisija je danas predstavila ažurirane informacije o napretku Albanije i Sjeverne Makedonije u daljnjem rješavanju reformi povezanih s vladavinom prava, posebno u područjima koja je Vijeće odredilo u lipnju 2018. Obje su zemlje dostavile dodatne...

Komisija izvijestila o napretku Albanije i Sjeverne Makedonije

Nakon predstavljanja izvješća povjerenik za susjedstvo i proširenje Olivér Várhelyi izjavio je: Nakon što je u veljači utvrđena revidirana metodologija za postupak pristupanja, danas predstavljamo ažurirane informacije Albanije i Sjeverne Makedonije. Iz njih je vidljivo da su zemlje ostvarile daljnje održive rezultate u ključnim područjima utvrđenima u zaključcima Vijeća iz lipnja 2018. Komisija se čvrsto drži preporuka za otvaranje pregovora o pristupanju Albanije i Sjeverne Makedonije te se nadam da će države članice u nadolazećim tjednima donijeti pozitivnu odluku.

Cjelovito priopćenje za medije dostupno je na internetu, kao i ažurirane informacije o Albaniji i Sjevernoj Makedoniji. Na internetu su dostupni i grafički prikazi Albanije i Sjeverne Makedonije na europskom putu.

Pojedinosti

Datum objave
2. ožujka 2020.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj