Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak18. siječnja 2021.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

 Komisija i portugalsko predsjedništvo najavili socijalni sastanak na vrhu u Portu

Portugalski premijer António Costa i predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen pozvali su čelnike država i vlada EU-a, institucije EU-a, socijalne partnere i druge ključne dionike na socijalni sastanak na vrhu u Portu 7. svibnja 2021...

Komisija i portugalsko predsjedništvo najavili socijalni sastanak na vrhu u Portu

Socijalni sastanak na vrhu bit će usmjeren na jačanje socijalne dimenzije Europe kako bi se odgovorilo na izazove kao što su klimatske promjene i digitalna tranzicija te osigurale jednake mogućnosti za sve. Temeljit će se na Akcijskom planu Komisije za provedbu europskog stupa socijalnih prava koji će biti predstavljen u nadolazećim tjednima.

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen izjavila je: Temelj Europe su ljudi, radnici, mala poduzeća. Vrijeme je za prilike za mlade generacije. Za solidarnost u kriznim vremenima. Zato je socijalni sastanak na vrhu u Portu toliko važan. Poslat ćemo vrlo snažnu političku poruku. Europska unija potiče oporavak koji u središte stavlja ljude i njihovu dobrobit.

Socijalni sastanak na vrhu organizirat će se oko dva događanja. Konferencija na visokoj razini održat će se 7. svibnja 2021. i tema konferencije bit će akcijski plan za provedbu europskog stupa socijalnih prava, nakon čega će se 8. svibnja održati neformalni sastanak šefova država i vlada. Velik dio sastanka na vrhu prenosit će se uživo, čime će se ljudima diljem Europe pružiti prilika da čuju više o temama koje će utjecati na njihov svakodnevni život kao što su radna mjesta, pravedni uvjeti rada, jednake mogućnosti, bolja zdravstvena skrb i socijalna zaštita.

Pojedinosti

Datum objave
18. siječnja 2021.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj