Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak30. srpnja 2020.Predstavništvo u Hrvatskoj

Kohezijska politika: Komisija pokrenula javno savjetovanje o inicijativi za ulaganje u međuregionalne inovacije

Europska komisija pokrenula je javno savjetovanje radi prikupljanja stajališta građana i dionika o inicijativi za ulaganje u međuregionalne inovacije (I3) koju je Komisija predložila u sljedećem programskom razdoblju. Cilj je prikupiti ideje za...

Kohezijska politika: Komisija pokrenula javno savjetovanje o inicijativi za ulaganje u međuregionalne inovacije

Povjerenica za koheziju i reforme Elisa Ferreira izjavila je: Snažno potičem dionike na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini da sudjeluju u javnom savjetovanju o budućoj inicijativi za ulaganje u međuregionalne inovacije. Želimo čuti, među ostalim, kako ih taj instrument može najbolje poduprijeti na različitim razinama upravljanja uključivanjem različitih kategorija regija u sinergiji s drugim mogućnostima financiranja EU-a.

U razdoblju od 2027. do 2021. nastojat će se ojačati suradnja u području međuregionalnih inovacija putem Europskog fonda za regionalni razvoj s približnim proračunom od 500 milijuna eura. Komisija je u tom kontekstu predložila pokretanje nove inicijative čiji cilj je pomoći dionicima uključenima u strategije pametne specijalizacije (S3) da se udruže, prošire i ponude inovacije na europskom tržištu. Cilj je mobilizirati javno-privatna ulaganja i povećati učinak raspoloživih sredstava. Savjetovanje će završiti 30. rujna 2020.

Pojedinosti

Datum objave
30. srpnja 2020.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj