Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak1. ožujka 2021.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Kohezijska politika EU-a: Više od 60 milijuna eura za poboljšanje sustava vodoopskrbe grada Dubrovnika i pročišćavanja otpadnih voda u Hrvatskoj

Europska komisija danas je odobrila ulaganje u iznosu od 60 milijuna eura iz Kohezijskog fonda za nadogradnju infrastrukture za vodoopskrbu, prikupljanje i pročišćavanje otpadnih voda u Dubrovniku i oko njega.

Kohezijska politika EU-a: Više od 60 milijuna eura za poboljšanje sustava vodoopskrbe grada Dubrovnika i pročišćavanja otpadnih voda u Hrvatskoj

Povjerenica za koheziju i reforme Elisa Ferreira izjavila je: Ovim će se projektom stanovnicima osigurati pristup pitkoj vodi i smanjiti gubitci vode, kao i povećati komercijalna i turistička privlačnost područja čime će se poboljšati lokalni društveni i gospodarski razvoj. Kohezijskom politikom nastoje se pronaći konkretna rješenja za lokalne izazove.

Radovi na vodoopskrbi uglavnom obuhvaćaju Dubrovnik, ali uključuju i općine koje opskrbljuju sustavi Zaton-Orašac-Elafiti i Mioševići-Visočani, dok dio projekta koji se odnosi na otpadne vode pokriva samo aglomeraciju grada Dubrovnika. Projektom će se pridonijeti usklađenosti s Direktivom EU-a o vodi za piće, Direktivom o pročišćavanju komunalnih otpadnih voda, Direktivom o podzemnim vodama i Okvirnom direktivom o vodama. Više pojedinosti o ulaganjima koja financira EU u Hrvatskoj dostupno je na platformi otvorenih podataka.

Pojedinosti

Datum objave
1. ožujka 2021.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj