Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak14. travnja 2016.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Juncker na proljetnom sastanku MMF-a u Washingtonu

Predsjednik Jean-Claude Juncker i drugih pet članova Komisije sudjeluju na proljetnom skupu Svjetske banke i MMF-a od 15. - 17. travnja u Washingtonu.

jean-claude-juncker_0.jpg

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker od 15.-17. travnja je je u Washingtonu DC, SAD gdje sudjeluje na proljetnom zasjedanju Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke.

Predviđeni su bilateralni susreti predsjednika Junckera s g. Jim Yong Kimom, predsjednikom Svjetske banke, gđom. Christine Lagarde, direktoricom Međunarodnog monetarnog fonda i obraćanje skupu na glavnom događanju Svjetske banke pod nazivom: "Prisilno raseljavanja: izazov globalnog razvoja".

Osim predsjednika Junckera skupu će nazočiti i potpredsjednica Kristalina Georgieva , potpredsjednik Valdis Dombrovskis , povjerenik za ekonomske i financijske poslove, oporezivanje i carine, Pierre Moscovici , povjerenik za europsku i susjedsku politiku i pregovore o proširenju, Johannes Hahn i povjerenik za međunarodnu suradnju i razvoj, Neven Mimica .

Povjerenik Mimica predstavlja Komisiju na raznim događanjima i održava bilateralne susreta. Na marginama proljetnog zasjedanja, održat će se i sastanak G20 ministara financija i guvernera središnjih banaka.

Kalendar događanja

Web-mjesto proljetnog zasjedanja MMF-a i Svjetske banke

Video zapis: G20 i Europska unija

Pojedinosti

Datum objave
14. travnja 2016.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj