Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak9. lipnja 2016.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Javno savjetovanje o prekograničnoj distribuciji investicijskih fondova u Europi

Europska komisija pokrenula je javno savjetovanje o glavnim preprekama za prekograničnu distribuciju investricijskih fondova (UCTIS i AIF) kako bi se povećao udio sredstava na tržištu. Ovo je savjetovanje podržava stvaranje unije...

20160609_public-consultation-crossborder-funding.jpg

Službe Komisije pokrenule su javno savjetovanje o mogućnostima jačanja putovnice za jedinstveno tržište u području prekograničnih investicijskih fondova.

Prekogranični investicijski fondovi imaju važnu ulogu u izgradnji unije tržišta kapitala jer omogućuju usmjeravanje ušteđenih sredstava u poduzeća i projekte od ključne važnosti za gospodarski oporavak Europe.

Potencijal za rast fondova veći je ako djeluju preko granica, a snažnija konkurencija može pridonijeti i većoj vrijednosti, širim mogućnostima izbora i snažnijoj inovaciji za ulagače.

EU ima uspješno prekogranično tržište fondova čija je vrijednost, podržana zakonodavstvom kao što je UCITS, narasla na više od 13 bilijuna eura.

Cilj nam je pronaći načine da se funkcioniranje putovnice još više poboljša, osobito kada je riječ o manjim fondovima.

Savjetovanjem će se prikupiti komentari javnosti, uključujući voditelje fondova, ulagače, društva potrošača te sve koji trguju fondovima, kako bi se dobio potpuniji pregled preostalih prepreka prekograničnoj distribuciji.

Javno savjetovanje otvoreno je od 2. lipnja 2016. do 2. listopada 2016.Želite li znati više provjerite koja su ostala javna savjetovanja u tijeku.

Pojedinosti

Datum objave
9. lipnja 2016.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj