Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Informativni članak13. listopada 2022.Predstavništvo u Hrvatskoj

Istraživanje Eurobarometra o financijskim uslugama u Europi

Istraživanje Eurobarometra temelji se na odgovorima 27,862 Europljana iz svih 27 država članica na 16 pitanja. Rezultati će se uključiti u buduće prijedloge Komisije u području maloprodajnih financija.

Istraživanje Eurobarometra o financijskim uslugama u Europi

Europska komisija danas je objavila istraživanje Eurobarometra o načinu na koji Europljani funkcioniraju u svijetu financijskih usluga, a s obzirom na sve veću digitalizaciju i razvoj održivog financiranja.

Ukupno 86 % Europljana izjavilo je da se osjeća samopouzdano prilikom upravljanja osobnim financijama, a 73 % ih je to isto izjavilo za internetsko bankarstvo. Međutim, rezultati se razlikuju ovisno o državi članici, rodu, dobi i razini obrazovanja, što pokazuje da je potrebno i dalje posvećivati pozornost financijskoj pismenosti.

Europljanima je također stalo do održivog financiranja, ali im o njemu nedostaju korisne informacije.

Istraživanje Eurobarometra temelji se na odgovorima 27,862 Europljana iz svih 27 država članica na 16 pitanja. Rezultati će se uključiti u buduće prijedloge Komisije u području maloprodajnih financija. Ovdje možete pronaći izvješće o rezultatima Eurobarometra, informativne članke za svaku državu članicu EU-a i infografiku o ukupnim rezultatima EU-a. Priopćenje za medije dostupno je na ovoj poveznici.

Pojedinosti

Datum objave
13. listopada 2022.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj