Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak25. travnja 2017.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 2 min

Hrvatski studenti najbolji u Europi - Erasmus studentska mreža Hrvatska

Hrvatska ESN delegacija se vraća iz Berlina s ukupno tri nagrade: ESN Split i ESN Zagreb osvojili su nagradu za MEekend, ESN Zadar osvojio je nagradu za glazbeni video na znakovnom jeziku a ESN Hrvatska osvojila je nagradu za najbolju ESN državu!

ESN hrvatska delegacija 2017.

Idu li studiranje i volontiranje ruku pod ruku? U slobodnom vremenu jednog studenta, ima li mjesta za druženje sa Erasmus studentima, profesionalni razvoj tijekom volontiranja i rad na programima mobilnosti? Erasmus studentska mreža Hrvatska dokazala je i ove godine da ima vrijedne, marljive, motivirane i entuzijastične volontere koji sve svoje slobodno vrijeme ulažu u pomoć Erasmus studentima koji svoj period mobilnosti provode u Hrvatskoj i zajedno sa preko 13 000 volontera u ostatku Europe rade na budućnosti Erasmus+ programa. Priznanje za sav trud i rad stigla je u obliku nagrade za najbolju ESN (Erasmus Student Network) državu!

Hrvatska delegacija, sastavljena od 12 članova iz Nacionalnog odbora i lokalnih podružnica u Dubrovniku, Osijeku, Rijeci, Splitu, Zadru i Zagrebu prisustvovala je Godišnjoj generalnoj skupštini (Annual General Meeting ili AGM) ESN-a u Berlinu u razdoblju od 20. do 24. travnja 2017. godine.

AGM je najveći i najbitniji događaj u ESN mreži, događaj na kojem se bira sastav Internacionalnog odbora te se donose odluke o budućem radu mreže.

Događaj je započeo Ceremonijom otvorenja na kojem su sudionike pozdravili organizatori, videoporukom Tibor Navracsics i predsjednica Erasmus studentske mreže Safi Sabuni, koja je istaknula da je Erasmus više od samog studiranja na inozemnom sveučilištu te da je kulturalno iskustvo i prilika da se upozna ljude iz svih dijelova svijeta. Osvrćući se na važnu obljetnicu koju slavimo ove godine - 30 godina Erasmus programa, izjavila je: Ako jedan student može započeti pokret, cijela generacija može donijeti promjenu.

Posebno je emotivna bila gala večera na kojoj su se dodjeljivale nagrade lokalnim podružnicama ESN-a i ESN državama članicama kao priznanje za rad u protekloj godini. Hrvatska se delegacija vraća s ukupno tri nagrade:

- ESN Split i ESN Zagreb osvojili su nagradu za MEekend, najbolju Mov’in Europe aktivnost čija je svrha bila promocija mobilnosti,

- ESN Zadar osvojio je nagradu za glazbeni video na znakovnom jeziku čija je svrha bila promocija ExchangeAbility-a - ESN-ovog projekta koji promiče inkluziju i dostupnost visokog obrazovanja za studente s invaliditetom, a

- ESN Hrvatska osvojila je nagradu za najbolju ESN državu!

Erasmus Student Network Hrvatska (ESN Hrvatska) nacionalna je krovna organizacija 6 lokanih podružnica Erasmus studentske mreže unutar Hrvatske. Naše lokalne podružnice djeluju pri Sveučilištima u Dubrovniku, Osijeku, Rijeci, Splitu, Zadru i Zagrebu te u Hrvatskoj okupljamo 250 aktivnih volontera koji godišnje potpomažu više od 2 000 internacionalnih studenata.

Pojedinosti

Datum objave
25. travnja 2017.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj