Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak15. rujna 2020.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Grčka: daljnja potpora EU-a za izbjeglice na Lezbosu

Više država članica EU-a Grčkoj nudi pomoć u okviru Mehanizma EU-a za civilnu zaštitu nakon požara koji je zahvatio izbjeglički kamp na otoku Lezbosu. Od Slovačke, Mađarske, Francuske i Slovenije primljene su nove ponude za pomoć koje uključuju...

Grčka: daljnja potpora EU-a za izbjeglice na Lezbosu

Ovog su tjedna zaprimljene i ponude od Poljske, Danske, Austrije, Finske, Švedske i Njemačke. Povjerenik za upravljanje kriznim situacijama Janez Lenarčič izjavio je: Naš centar za hitne slučajeve nastavlja koordinirati isporuku osnovnih potrepština Grčkoj. Zahvaljujem Slovačkoj, Mađarskoj, Francuskoj i Sloveniji na solidarnosti. Pomoći ćemo Grčkoj koliko možemo.

Nova pomoć dodatak je na pomoć koju su početkom ove godine poslale Austrija, Češka, Danska, Nizozemska i Francuska, koja uključuje stambene jedinice, vreće za spavanje, madrace, pokrivače, higijenske potrepštine, četiri liječnička kontejnera i jednu medicinsku stanicu. Nadalje, kao odgovor na prethodni zahtjev za pomoć EU-a početkom ožujka, 17 država članica i država sudionica poslalo je u Grčku više od 90 000 predmeta.

Pojedinosti

Datum objave
15. rujna 2020.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj