Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak16. travnja 2020.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Govor predsjednice von der Leyen na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta o koordiniranom djelovanju EU-a u borbi protiv pandemije prouzročene koronavirusom i njezinih

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen danas je na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta o koordiniranom djelovanju EU-a u borbi protiv pandemije prouzročene koronavirusom i njezinih posljedica naglasila potrebu za europskom kohezijom...

Govor predsjednice von der Leyen na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta

„Da, istina je da nitko nije zaista bio spreman za ovo Istina je i da se mnogi nisu na vrijeme odazvali kada je Italiji bila potrebna pomoć na samom početku.”, rekla je. No otada je EU reagirao na dosad neviđen način te mobilizirao 3 bilijuna eura u potpori.

„To je najimpresivniji odgovor na krizu u cijelom svijetu.”, naglasila je predsjednica Komisije, te je osobito pohvalila solidarnost i empatiju naroda diljem Europe.

Bit će to dugotrajan put i cijeli će svijet nastojati pronaći svoj način. završila je von der Leyen. „Ova će kriza vjerojatno redefinirati našu politiku, geopolitiku, a možda i samu globalizaciju. U tom novom svijetu Europa treba ostati ujedinjena u dobru i zlu.”

Cijeli govor predsjednice von der Leyen na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta o koordiniranom djelovanju EU-a u borbi protiv pandemije prouzročene koronavirusom i njezinih posljedica možete pročitati ovdje.

Pojedinosti

Datum objave
16. travnja 2020.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj