Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak11. veljače 2020.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Govor predsjednice Ursule von der Leyen na sjednici Europskog parlamenta o pregovorima o novom partnerstvu s Ujedinjenom Kraljevinom

Predsjednica Ursula von der Leyen održala je govor na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta o prijedlogu Komisije za mandat za pregovore o novom partnerstvu s Ujedinjenom Kraljevinom.

buduća predsjednica Ursula von der Leyen

Predsjednica je izjavila: Planiramo budućnost naših odnosa s Ujedinjenom Kraljevinom. Ambiciozno ćemo ući u te pregovore jer dobri, stari prijatelji poput Ujedinjene Kraljevine i nas ne bi smjeli pristati na ništa manje od toga.[...] Iako smo postigli dogovor o Političkoj deklaraciji s Ujedinjenom Kraljevinom, cilj nam je postići nultu stopu carina u svim trgovinskim odnosima. To je novi model trgovine kakav nikada prije nismo ponudili drugima, jedinstvena ambicija u pogledu pristupa jedinstvenom tržištu. Međutim, to bi zahtijevalo odgovarajuća jamstva u pogledu poštenog tržišnog natjecanja i zaštite socijalnih, ekoloških i potrošačkih standarda. Ukratko, govorimo o ravnopravnim uvjetima. Cijeli govor možete pronaći na internetu.

Pojedinosti

Datum objave
11. veljače 2020.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj