Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak3. rujna 2021.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

EUSPA pokreće natječaj Moj EU svemir #myEUspace, čime otvara više prostora za inovacije i poduzetnike u EU-u

Agencija Europske unije za svemirski program (EUSPA) 1. rujna u Pragu pokreće natječaj #myEUspace. Riječ je o nagradnom natječaju EU-a usmjerenom na inovatore i poduzetnike spremne za istraživanje, razvoj i komercijalizaciju inovativnih rješenja koja...

EUSPA pokreće natječaj Moj EU svemir #myEUspace, čime otvara više prostora za inovacije i poduzetnike u EU-u

Na temelju uspjeha prethodnih natječaja i uz proširen opseg aktivnosti, Agencija Europske unije za svemirski program (EUSPA) danas je najavila pokretanje natječaja #myEUspace. Sve veća dostupnost svemirskih podataka i usluga te razvoj mobilnih i računalnih tehnologija pokreću inovacije na višim razinama te omogućuju razvoj ambicioznijih primjena koje se oslanjaju na točno pozicioniranje s pomoću sustava Galileo u kombinaciji s podatcima programa Copernicus o promatranju Zemlje, istodobno istražujući mogućnosti koje pružaju kvantne tehnologije.

Kako pobijediti

Potencijalna start-up poduzeća, serijski inovatori i iskusni poduzetnici mogu se prijaviti ovdje do 15. studenoga 2021. (23:59 SEV). Zamisli će se ocijeniti na temelju njihove relevantnosti za Svemirski program Europske unije, njihova inovativnog pristupa, tržišnog potencijala, izvedivosti u smislu trenutačno dostupne tehnologije i, konačno, njihove operativne organizacije. U okviru natječaja predviđeno je više nagrada i priznanja u različitim fazama natječaja.

Želite li se registrirati ili potražiti više informacija, posjetite stranicu natječaja na službenim stranicama EUSPA-e.

Cijelo priopćenje za medije nalazi se ovdje.

Pojedinosti

Datum objave
3. rujna 2021.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj