Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak24. svibnja 2016.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Euroskupina o situaciji u Grčkoj

EU institucije obavijestit će ministre o trenutačnom stanju provedbe programa ekonomske prilagodbe ESM-a u Grčkoj, posebno u pogledu pitanja u vezi s prvim preispitivanjem. To obuhvaća mehanizam u vezi s mjerama za nepredviđene situacije, koji bi se...

eu_round_table-eu_meeting_conference.jpg

Ministri financija euro zone raspravljati će danas navečer u Bruxellesu o provedbi Europskog mehanizma stabilnosti za Grčku.

Potpredsjednik Dombrovskis i povjerenik za ekonomske i financijske poslove, oporezivanje i carine, Moscovici će sutra predstavljati Komisiju na sastanku ministara financija u EU-u na raspravi o nacrtu direktive za borbu protiv izbjegavanje plaćanja poreza čiji je cilj hvatanje ukoštac s nekim od najčešćih praksi agresivnog poreznog planiranja.

Vijeće će, osim toga, razmotriti i k omisijin akcijski planu za VAT „Put k jedinstvenom europskom području PDV-a”. U planu, objavljenom 7. travnja 2016., navode se ideje za jednostavniji sustav PDV-a u EU-u koji je otporniji na prijevare i pogodniji za poslovanje.

Na dnevnom redu je i rasprava o detaljnim preispitivanjima makroekonomskih neravnoteža u 19 država članica EU-a, koja je Komisija objavila u ožujku 2016. Također će preispitati kako su države članice provele preporuke za pojedine zemlje koje su dobile za 2015. i usvojiti zaključke.

Pojedinosti

Datum objave
24. svibnja 2016.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj