Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak16. lipnja 2016.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Europsko nogometno prvenstvo: Komisija danas pokreće kampanju #SupportRefugees

Europska komisija je danas pokrenula kampanju #SupportRefugees kako bi tijekom nogometnog prvenstva senzibilizirali svijet o situaciji s kojom su suočene izbjeglice. Kampanja je...

20160616_support-refugees.jpg

Uoči Svjetskog dana izbjeglica, 20. lipnja, Europska komisija započinje kampanju s ciljem informiranja i skretanja pozornosti na situaciju 60 milijuna ljudi koji su bili prisiljeni pobjeći iz svojih domova.

Europska unija daje više od 1 milijarde eura godišnje za pomoć izbjeglicama koji su prisiljeni napustiti svoje domove zbog sukoba , progona i prirodnih katastrofa . Ova humanitarna pomoć usmjerena je na osiguravanje pristupa skloništu , hrani, zdravstvenoj zaštiti , sanitarnoj pomoći , obrazovanju i drugim osnovnim potrebama .

Europski povjerenik za humanitarnu pomoć i upravljanje krizama, Christos Stylianides objasnio je razloge na početku kampanje:

"Za milijune obožavatelja nogomet je njihov život . Za milijune izbjeglica život je opstanak. Sport, a posebice nogomet, ima dugu tradiciju promicanja konstruktivnih i socijalno osjetljivih poruka. Nogometaši koji su donirali svoje vrijeme za kampanju, pomoći će proširiti informaciju o tome što Europska unija radi kako bi pomogla izbjeglicama."

Dodatne informacije:

Web-mjesto #SupportRefugees

Video kampanja

#SupportRefugees

Pojedinosti

Datum objave
16. lipnja 2016.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj