Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak2. rujna 2016.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Europski dan jezika: višejezično rap natjecanje za škole

Svake se godine 26. rujna diljem Europe obilježava Europski dan jezika. Taj dan zamišljen je kao podsjetnik na jezično bogatstvo našeg kontinenta i važnost jezika u europskom identitetu, ali i prilika da se podsjetimo da učenje stranih jezika nije...

European Day of Languages 2016.

Zbog toga i ove godine Europska komisija – Glavna uprava za pismeno prevođenje, Talijanski institut za kulturu, Austrijski kulturni forum i British Council Hrvatska organiziraju višejezični rap koncert za učenike osnovnih i srednjih škola – na koji vas srdačno pozivamo, bilo kao izvođače bilo kao publiku!

Svi zainteresirani učenici i profesori mogu se do 20. rujna prijaviti za sudjelovanje putem web‑stranice www.volimjezike.eu. Ondje će pronaći matrice s refrenima na engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku. Njihov je zadatak da sami napišu ostatak teksta te osmisle scenski nastup. U tome će im na velikoj završnici 27. rujna u Zagrebu pomoći profesionalni glazbenici – izvorni govornici spomenutih jezika: Tone Tuoro, Miese Medusa i Marino Morosin. Oni će prije finala s prijavljenim učeničkim skupinama održati kratke reperske radionice kako bi učenici što bolje uvježbali završnu izvedbu. Publika će se za to vrijeme zabavljati uz irski step i skupinu Celtic Fantasy.

Završni koncert održat će se 27. rujna u 10.00 h u zagrebačkom klubu Vintage Industrial Bar, Savska 160. Program će voditi Remi iz Elementala.

Pogledajte kako nam je bilo prošlih godina: http://www.volimjezike.eu/2013-2/ i http://www.volimjezike.eu/2014-2/!

#EDLangs #volimjezike

Pojedinosti

Datum objave
2. rujna 2016.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj