Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak25. rujna 2020.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Europski dan jezika: izvrsnost u učenju jezika i važnost prevođenja

Europska komisija obilježava 20. Europski dan jezika (26. rujna) organiziranjem internetske konferencije Obrazovanje počinje s jezikom 28. rujna te kampanjom #DiscoverTranslation, čime želi istaknuti ulogu koju prijevodi igraju u našoj svakodnevici. ...

Europski dan jezika: izvrsnost u učenju jezika i važnost prevođenja

Glavna tema internetske konferencije je uloga jezika u kontekstu europskog prostora obrazovanja, pri čemu se osobito ističe učenje jezika kao temelj koji ljudima omogućava da se obrazuju i rade bilo gdje u Europi i da se integriraju u nove sredine. Svi mladi trebali bi nakon sekundarnog obrazovanja ne samo poznavati jezik na kojem su se obrazovali nego i biti sposobni studirati i raditi koristeći neki drugi jezik te komunicirati na trećem jeziku.

Europski dan jezika pokazuje koliko Europa cijeni višejezičnost. Dok slavimo jezičnu raznolikost, htjela bih reći koliko sam ponosna što mi je pružena prilika da pokažem kako Europska komisija i Erasmus+ podupiru inovativnost i izvrsnost u učenju jezika, izjavila je povjerenica za obrazovanje i mlade Mariya Gabriel.

Europski dan jezika održava se 26. rujna. Riječ je o ustaljenom, godišnjem događanju koje je dobra prilika da se javnost bolje upozna s učenjem jezika i jezičnom raznolikošću. Taj se dan počeo obilježavati 2001., a zajednički ga organiziraju Europska unija i Vijeće Europe. U njemu sudjeluju brojni jezični i kulturni instituti, udruge, sveučilišta i, treba posebno istaknuti, škole. Više informacija o jezicima dostupno je ovdje.

Pojedinosti

Datum objave
25. rujna 2020.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj