Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak18. listopada 2017.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Europski dan borbe protiv trgovine ljudima: potrebno jače djelovanje

Povodom jedanaestog Europskog dana borbe protiv trgovine ljudima Europska komisija poziva na pojačani angažman u iskorjenjivanju trgovine ljudima.

Europski dan borbe protiv trgovine ljudima

Povjerenik za migracije, unutarnje poslove i građanstvo Dimitris Avramopoulos izjavio je: „Svakoga dana beskrupulozni krijumčari radi zarade iskorištavaju žene i djevojčice, muškarce i dječake, građane EU-a i građane trećih zemalja. Na Europski dan borbe protiv trgovine ljudima podsjećamo se na ozbiljnost tog stravičnog zločina koji je često snažno povezan s prekograničnim organiziranim kriminalom i u kojem se često iskorištavaju nezakoniti migracijski tokovi. Od presudne je važnosti da službena tijela i dionici pojačaju djelovanje na rješavanju složenog lanca krijumčarenja, smanjenja potražnje, praćenja novca i omogućivanja žrtvama boljeg pristupa pravosuđu. Spremni smo pružiti dodatnu podršku našim državama članicama i tješnje surađivati s međunarodnim partnerima na iskorjenjivanju trgovine ljudskim bićima.

Komisija će uskoro objaviti svoje prioritetne mjere za rješavanje problema trgovine ljudima. Mjere će se temeljiti na aktualnim djelovanjima, obuhvaćat će postignuća strategije EU-a za razdoblje od 2012. do 2016. te će jamčiti kontinuitet rada, uključujući koordinaciju s dionicima i proširenje baze znanja.

Pojedinosti

Datum objave
18. listopada 2017.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj