Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Informativni članak11. studenoga 2022.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Europska komisija u Korčuli otvorila Europe Direct centar

Korčula je otvaranjem centra Europe Direct postala dijelom ove europske mreže koje je nositelj Europska komisija, a čini je čak 440 centara Europe Direct u 27 država članica Europske unije.

Europe Direct Korčula

Voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Ognian Zlatev prisustvovao je danas otvorenju centra EUROPE DIRECT u Korčuli, jedanaestog po redu u Hrvatskoj te drugog po redu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. „Hrvatska je zemlja otoka pa me dodatno veseli što smo danas otvorili prvi centar Europe Direct na nekom hrvatskom otoku. Komisija veliku važnost pridaje razvoju ruralnih područja i otoka kako bi ih se učinilo što privlačnijima za život, štiteći istovremeno njihov izvorni karakter. Ruralna i otočna područja svakako trebaju još snažniji glas u Europi – a dobar korak u tom smjeru je širenje naše mreže na Korčulu,“ istaknuo je Zlatev.

Lokalni partneri ovog projekta su Korčulanska razvojna agencija KORA i Grad Korčula, dok projekt provodi Lokalna akcijska grupa LAG 5, neprofitna organizacija usmjerena na politike ruralnog razvoja EU-a kroz suradnju javnog, gospodarskog i civilnog sektora s Pelješca, Mljeta, Lastova i Korčule.

Otvorenju korčulanskog centra prisustvovala je i gradonačelnica grada Korčule Nika Silić Maroević, voditeljica LAG-a 5 Katarina Slejko, a u ime župana dubrovačko-neretvanskog ravnateljica Regionalne razvojne agencije Dubrovačko-neretvanske županije (DUNEA) Melanija Milić. DUNEA je ujedno partner Europe Direct centra Dubrovačko-neretvanske županije u Opuzenu, otvorenog u svibnju 2021.

 

O centru Europe Direct Korčula

Udruga LAG 5 projekt će provoditi do kraja 2025. godine, a u tijeku uređenje prostora na adresi Trg sv. Justine 13 u Korčuli gdje će biti smješten centar; u izradi je i online stranica na adresi europedirectkorcula.eu te priprema društvenih mreža centra. Zainteresirane građanke i građani centru Europe Direct moći će se obratiti s pitanjima o politikama, programima i prioritetima EU-a, kao i sudjelovati u lokalnim aktivnostima na temu budućnosti Unije.

 

Web-mjesto centra Europe Direct Korčula

Ostali centri Europe Direct u Hrvatskoj

O mrežama centara Europske komisije

Lokalna akcijska grupa LAG 5

Pojedinosti

Datum objave
11. studenoga 2022.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj

Kontakti

Katarina Slejko

Name
Katarina Slejko
Organizacija
Europe Direct Korčula
Internetska stranica
https://europedirectkorcula.eu/
E-adresa
uredatlag5 [dot] hr
Broj telefona
+385 20 713 472
Postal address

Trg sv. Justine 13
Korčula
Hrvatska

Social media