Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Informativni članak19. rujna 2022.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Europe Direct DIRECTLY: voditelj predstavništva Europske komisije na susretu regionalnih medija u Čakovcu / Donjem Vidovcu

Predstavnici lokalnog centra Europe Direct i Međimurske županije regionalnim medijima te predstavnicima Europske komisije na ušću Mure u Dravu predstavili su dio prekograničnog rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav, tzv. "Europske Amazone“.

Europe Direct DIRECTLY: voditelj predstavništva Europske komisije na susretu regionalnih medija u Čakovcu / Donjem Vidovcu

Na poziv centra Europe Direct Čakovec i Međimurske županije, Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj danas je u Donjem Vidovcu i Čakovcu sudjelovalo na studijskom susretu s regionalnim medijima pod nazivom Europe Direct DIRECTLY. Sadržajni povod susreta bio je prošlotjedni govor o stanju Unije predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen, u kojem su definirane glavne inicijative koje Komisija u predstojećoj godini planira poduzeti. Voditelj predstavništva Komisije u Hrvatskoj Ognian Zlatev predstavnike međimurskih medija informirao je o ovim Komisijinim inicijativama, između ostalog o najavljenoj potpori građanima u suočavanju s energetskom krizom, potpori poslovnom okruženju u Europi, osobito za mala i srednja poduzeća, daljnje ulaganju u energiju iz obnovljivih izvora te prilagodbu klimatskim promjenama i zaštitu prirode, kao i nastavak zalaganja za demokraciju i vladavinu prava.

Predstavnici lokalnog centra Europe Direct i Međimurske županije regionalnim medijima te predstavnicima Europske komisije na ušću Mure u Dravu predstavili su dio prekograničnog rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav, tzv. "Europske Amazone“, dok je u radnom susretu s međimurskim županom Matijom Posavcem te gradonačelnicom Čakovca Ljerkom Cividini bilo riječi o dosadašnjoj uspješnoj implementaciji EU projekata u ovom dijelu Hrvatske, ali i o budućim projektnim planovima za strateški razvoj Međimurja uz pomoć europskih sredstava.  

Kontekst

Centar Europe Direct Čakovec dio je mreže regionalnih centara službe EUROPE DIRECT Europske komisije koji djeluju u svim državama Unije. Ovi centri pomažu približiti Europsku uniju građankama i građanima na terenu te olakšati njihovo sudjelovanje u raspravama o budućnosti Unije. Pružaju odgovore na pitanja o politikama, EU programima i prioritetima te proaktivno surađuju s građanima i dionicima radi jačanja njihova osjećaja uključenosti u europski projekt. Osim u Čakovcu, centri Europe Direct djeluju u još 9 gradova u Hrvatskoj. Više informacija možete pronaći na ovoj poveznici.

Pojedinosti

Datum objave
19. rujna 2022.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj