Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak1. srpnja 2020.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

EU objavila poziv na podnošenje prijedloga u vrijednosti od 10,5 milijuna eura za projekte u području kibersigurnosti

Komisija je u okviru Instrumenta za povezivanje Europe (CEF) objavila novi poziv u vrijednosti od 10,5 milijuna eura za projekte kojima će se poboljšati sposobnosti država članica u području kibersigurnosti i njihova suradnja. Konkretno, projekti će...

20151208_cybersecurity.jpg

Povjerenik za unutarnje tržište Thierry Breton izjavio je: Potpora konkretnim projektima u području kibersigurnosti pomaže ciljanom razvoju inovativnih tehnologija i rješenja. Današnjim pozivom pridonijet će se jačanju naše otpornosti na kiberprijetnje u skladu s digitalnim ambicijama Europe i našom općom strategijom kako je opisana u Aktu o kibersigurnosti, Direktivi NIS i preporukama iz Plana za kibersigurnost.

Rok do kojeg podnositelji moraju podnijeti svoj prijedlog na internetskoj stranici poziva na podnošenje prijedloga u okviru Instrumenta za povezivanje Europe posvećenom telekomunikacijama za 2020. godinu je 5. studenoga 2020., a dodjela bespovratnih sredstava očekuje se od svibnja 2021.

Više informacija o mjerama EU-a za jačanje kapaciteta u području kibersigurnosti dostupno je u pitanjima i odgovorima, a projekti u području kibersigurnosti koje financira EU dostupni su ovdje.

Pojedinosti

Datum objave
1. srpnja 2020.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj