Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak5. studenoga 2020.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

EU dodijelio 350 milijuna eura za revolucionarna istraživanja

Kako bi se riješili neki od najsloženijih problema u svijetu, 34 istraživačke skupine odabrane su za dodjelu bespovratnih sredstava Europskog istraživačkog vijeća za sinergiju u ukupnom iznosu od 350 milijuna eura u okviru programa EU-a za...

EU dodijelio 350 milijuna eura za revolucionarna istraživanja

Mariya Gabriel, europska povjerenica za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje i mlade, izjavila je: Odabrani projekti izvrsni su primjeri odvažnog znanstvenog razmišljanja. Mnoga od tih nastojanja bavit će se ključnim pitanjima u određenim područjima kao što su zdravlje, okoliš i klima. Drugi će povećati granice znanja i otvarati vrata za nove mogućnosti koje danas ne možemo u potpunosti predvidjeti. Ponosna sam što EU, iako poduzima čvrste mjere za suočavanje s neposrednim izazovima krize uzrokovane koronavirusom, nastavlja ulagati u našu dugoročnu budućnost pružanjem potpore tim iznimnim istraživačima. Planirajući dugoročno, jačamo položaj Europe kao svjetske istraživačke sile.

U 34 projekta odabrana za financiranje uključeno je 116 istraživača koji će svoje projekte provoditi na 86 sveučilišta i istraživačkih centara u 22 zemlje diljem Europe i šire. Bespovratnim sredstvima pridonijet će se otvaranju oko 1000 radnih mjesta za postdoktorske stipendije, studente doktorskih studija i drugo osoblje u istraživačkim timovima primatelja bespovratnih sredstava. Više informacija dostupno je u ovom priopćenju za medije ERC-a.

Pojedinosti

Datum objave
5. studenoga 2020.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj