Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak29. siječnja 2020.Predstavništvo u HrvatskojPredviđeno vrijeme čitanja: 1 min

Dogovor država članica EU-a o smanjenju sigurnosnih rizika povezanih s uvođenjem mobilnih mreža pete generacije (5G)

Paketom instrumenata za smanjenje sigurnosnih rizika povezanih s uvođenjem mobilnih mreža pete generacije (5G), države članice obvezuju se da će ubuduće djelovati zajednički te na temelju objektivne procjene utvrđenih rizika i razmjernih mjera za...

5G naslovna

Komisija podupire dogovor država članica EU-a o zajedničkom paketu instrumenata za smanjenje sigurnosnih rizika povezanih s uvođenjem mobilnih mreža pete generacije (5G). Podrška Komisije u skladu je s pozivom Europskog vijeća na usklađen pristup sigurnosti 5G mreža i Preporukom Komisije iz ožujka 2019.

U međuvremenu su države članice utvrdile rizike i slabosti na nacionalnoj razini te objavile zajedničku procjenu rizika.

Ovim paketom instrumenata države članice obvezuju se da će ubuduće djelovati zajednički te na temelju objektivne procjene utvrđenih rizika i razmjernih mjera za njihovo smanjenje.

Danas donesenom Komunikacijom Komisija pokreće odgovarajuće aktivnosti u okviru svoje nadležnosti i poziva na uvođenje ključnih mjera do 30. travnja 2020.

Pojedinosti

Datum objave
29. siječnja 2020.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj