Glavni sadržaj
Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj
Novinski članak29. kolovoza 2016.Predstavništvo u Hrvatskoj

Dijalog s građanima s povjerenikom Tiborom Navracsicsem

Sudjelujte u neposrednom razgovoru s povjerenikom Europske komisije o pitanjima obrazovanja, zapošljavanja mladih, budućnosti EU-a u petak, 23.9. 2016., u Lendavi, Republika Slovenija

20160829_cd_lendava.jpg

Predstavništvo Europske komisije u Zagrebu poziva vas na dijalog s građanima u organizaciji Predstavništva Europske komisije u Sloveniji u suradnji s općinom Lendava i informacijskim centrom Europe Direct Murska Sobota
u petak, 23. rujna 2016., u 13.15 sati u koncertnoj dvorani, Trg Györgya Zale 1 u Lendavi, Republika Slovenija.

Gosti događanja su povjerenik Europske komisije za obrazovanje, kulturu, mlade i sport, Tibor Navracsics, i ministrica obrazovanja, znanosti i sporta Republike Slovenije, Maja Makovec Brenčič.

Središnja tema dijaloga s građanima je obrazovanje. Gosti će govoriti o aktualnim temama kao što su: uloga obrazovanja u novom zapošljavanju u Europskoj uniji, inovacije i poslovi budućnosti, zapošljavanje mladih i odljev mozgova, razvojni potencijal obrazovanja i kulture u ruralnim područjima i u pograničnim područjima, među-kulturalnost i budućnost EU-a.

Domaćin događanja bit će televizijski voditelj TV Slovenije Igor E. Bergant.

Očekuju se građani iz Slovenije, Hrvatske i Mađarske. Simultani prijevod na hrvatski, slovenski, mađarski i engleski jezik bit će osiguran.

Ulaz je besplatan. Molimo da ispunite on-line prijavnicu. (pogledajte pod "Spletna prijavnica" na dnu stranice)

Predstavništvo Europske komisije u Zagrebu organizira besplatan autobusni prijevoz iz Čakovca i Varaždina na događanje u Lendavi i natrag. Broj mjesta u autobusu je ograničen.

  • Autobusni prijevoz iz Čakovca se organizira u suradnji s Informacijskim centrom Europe Direct Čakovec koji djeluje pri Međimurskoj županiji. Molimo da kontaktirate djelatnike Informacijskog centra Europe Direct Čakovec putem e-pošte: infoatedic-cakovec [dot] eu (info[at]edic-cakovec[dot]eu) ili telefona: +385 40 374 016.
  • Autobusni prijevoz iz Varaždina organizira se u suradnji s Varaždinskom županijom. Molimo da kontaktirate djelatnike Varaždinske županije putem e-pošte petra [dot] martakatvzz [dot] hr (petra[dot]martak[at]vzz[dot]hr) ili putem telefona 042/390-533

Riječ o Europi, riječ je o vama! Želimo čuti vaša stajališta i prijedloge. Ne propustite mogućnost za raspravu o aktualnim temama o EU-u uživo.

Dijalozi s građanima održavaju se u svim zemljama članicama Europske unije. Omogućavaju neposrednu razmjenu mišljenja građana s povjerenicima Europske komisije. Saznajte više na http://ec.europa.eu/citizens-dialogues i uključite su u raspravu putem društvenih mreža (Twitter) koristeći oznaku #EUdialogues.

Dijalog je moguće pratiti na hrvatskom, slovenskom, engleskom i mađarskom jeziku.

#EUdialoguesNapomena:
Prijava sudjelovanja i moguće prikupljanje osobnih podataka izvršit će se u skladu s Direktivom 95/46/EZ i Uredbom (EZ) br. 45/2001. Obrada podataka bit će ograničena i korištena isključivo u svrhu potrebe organiziranja događanja. Moguće je da će Europska komisija arhivirati podatke. Prijava na događaj i sudjelovanje na njemu podrazumijevaju i suglasnost s fotografiranjem te video i audio snimanjem.

Pojedinosti

Datum objave
29. kolovoza 2016.
Autor
Predstavništvo u Hrvatskoj